9,1
683 beoordelingen
Terug naar overzicht
blikvanger-corollats

Blikvanger van de maand: Corolla

Knappe verschijning, dynamische rijeigenschappen en bijna 60 jaar aan ervaring

De nieuwste Toyota’s zijn fantastisch, maar dat betekent niet dat de oudere modellen geen plekje in de spotlight verdienen. Neem de Toyota Corolla die al sinds 1966, verdeeld over meerdere generaties, vele harten heeft veroverd. Dat is ook hartstikke logisch, want de Corolla heeft alles: hij is betaalbaar, betrouwbaar, zuinig en dynamisch. En als Touring Sports heeft hij alles om jouw leven nóg mooier te maken.

Succesverhaal

Kort na zijn lancering in 1966 had de halve wereld hem al in z’n hart gesloten. De Toyota Corolla is een echte allemansvriend, mede dankzij zijn veelzijdigheid en ruime keuze aan carrosserievormen. Niet voor niets is de Toyota Corolla de bestverkochte auto aller tijden, gedurende bijna 60 jaar. Al leek het even alsof de Corolla tussen 2007 en 2018 uit beeld was, maar niets is minder waar. De Toyota Auris was onderhuids al die tijd gewoon een Corolla: ruim, zuinig en altijd paraat als je ’m nodig hebt.

Toyota-corolla-exterieur-linker-zijaanzicht-stilstaand-bij-water
Toyota-corolla-exterieur-vooraanzicht-Oxide-Bronze-metallic
Hetzelfde, maar toch anders

De introductie van de twaalfde generatie, in 2018, was een voortzetting van een lange traditie en tegelijkertijd een soort trendbreuk. Hoewel de huidige Corolla ook alle goede eigenschappen van de voorgaande elf generaties bezit, is hij een stuk opvallender dan zijn voorgangers. Weg is het bescheiden design. De Corolla ziet er dynamisch en bijna futuristisch uit. Deze generatie Corolla mag dan alweer zes jaar in de showroom staan, gelukkig is hij nog net zo fris als bij zijn introductie. Een gebruikte Corolla is haast niet van nieuw te onderscheiden.

Volgend hoofdstuk

Kijk maar naar dit exemplaar. In 2019, het jaar waarin de Corolla voor de zoveelste keer de bestverkochte auto van de hele wereld bleek te zijn, rolde deze Corolla Touring Sports van de band. Met zijn bronskleur ziet hij eruit alsof hij net terug is van vakantie, en met nog geen 90.000 kilometer op de teller is hij zeker klaar voor een volgend hoofdstuk in zijn leven, dat – de Corolla kennende – nog héél lang kan duren.

Toyota-corolla-exterieur-linker-zijaanzicht-deuren-open
Prestaties

Naast de looks zit het met de dynamiek ook wel snor bij de Corolla. Van een lekker potje sturen is hij niet vies en in bochten helt de Corolla zo goed als niet over. De tweeliter benzinemotor levert met elektrische hulp 180 pk, dus je komt lekker snel van je plek, zonder dat je daarvoor gestraft wordt bij de benzinepomp. Ondanks het dynamische rijgedrag blijft het onderstel comfortabel. En vergeet niet: achterin heb je een bagageruimte van 598 liter. Oké, de laadbak van een Hilux is groter, maar voor boodschappen of bagage zit je nooit om ruimte verlegen.

Toyota-corolla-exterieur-achterbak-klep-open-Oxide-Bronze-metallic
Toyota-corolla-interieur-linker-dashboard-midden-console-stuur-systeem
Altijd relaxed

De Corolla van deze generatie zorgt ervoor dat de bestuurder altijd relaxed is. Dat begint al bij het vinden van de juiste zitpositie. Of je nu klein of groot bent, het stuurwiel en de stoelen laten zich in alle richtingen verstellen. Been- en hoofdruimte is er ook meer dan genoeg, zelfs als je de 1.90 meter nadert of passeert hoef je je in de Corolla geen zorgen te maken. Onderweg kijken de adaptieve cruise control en de rijstrookhulp met je mee, en dat geeft rust. Muziekje erbij en je komt altijd comfortabel aan op je bestemming.

Toyota-corolla-exterieur-linker-voorzijde-rijdend-Oxide-Bronze-metallic
Vriendelijk voor portemonnee en omgeving

De Corolla Touring Sports is naast een knappe verschijning en een dynamisch sturende auto ook nog eens zuinig. Dankzij zijn hybride aandrijflijn ontvangt de benzinemotor elektrische ondersteuning op zoveel mogelijk momenten. Dat beperkt het brandstofverbruik en daarmee is de Corolla vriendelijk voor je portemonnee én het milieu. Het opladen van de batterij gebeurt tijdens het vertragen, remmen en ook tijdens het rijden. Lekker makkelijk!

Toyota-corolla-exterieur-linker-voorzijde-close-up-Oxide-Bronze-metallic-rijdend
Toyota-corolla-exterieur-achterzijde-Oxide-Bronze-metallic-rijdend
Approved Occasion

Wie instapt voelt dat de Corolla meer is dan alleen een gebruiksvoorwerp om van A naar B te komen. Zeker, je hoeft alleen maar de pook in ‘D’ te zetten en gas te geven. Maar er is méér, het zit dieper. Je voelt dat de Toyota Corolla het beste van 60 jaar ervaring combineert. Welk bouwjaar of welk model je ook kiest: als je een Corolla als Approved Occasion koopt, kun je rekenen op een volledige onderhoudsbeurt, 14 dagen omruilgarantie, garantie tot wel tien jaar, de Hybride Zekerheid Controle en 24/7 pechhulp in heel Europa.

Inschrijven Toyota Nieuwsbrief Bekijk de Corolla occasions